MÉRNÖKI SZOLGÁLTATÁSAINK

Energetikai tanúsítás

Tervezett épületeinkhez saját magunk készítjük el tanúsítást, ami így teljes egészében a valós állapotot mutatja, ezért az épület energiafogyasztása pontosan meghatározható, a valóságban is minimális eltéréssel teljesül.
A jogszabályok alapján megkövetelt használatba vételi eljáráshoz és adásvételi szerződéshez meglévő épületek önálló tanúsítását is elvégezzük, de azt csak a valóságnak megfelelő adatokkal helyszíni bejárás és felmérés vagy meglévő tervdokumentáció alapján.

Nálunk interneten keresztül elküldött egynapos lakás vagy családi ház tanúsítás nem rendelhető!

Versenyeztetés

Közbeszerzési tapasztalataink okán a szokásos ajánlatkérések esetében is tudunk segíteni az ajánlatok valós tartalmának a megítélésében és a hiányosságok eltérések feltárásában.
Az építtetőnek a legrosszabb helyzetet jelentheti, ha az adott költségre leszerződve menet közben derül ki, mi nem volt benne az ajánlatba. az ajánlatok költségvetések átvizsgálása csak pár nap mérnöki munka díja, ami a teljes építési költség nagyságrendjének a töredéke, de több milliót lehet rajta keresni.

Építési műszaki ellenőrzés

Az építési műszaki ellenőr független mérnök, aki az építtető helyszíni megbízottjaként vesz rész a kivitelezésben. Elsősorban az építés szakszerűségének, terv szerinti megvalósításának és az előírt költségkeret betartásának ellenőrzése a feladata.
Tevékenységével a kivitelezés minőségét és gazdaságo

sságát ellenőrzi, ezzel képviseli az építtető minőségi és gazdasági érdekeit.

A tervezési megbízásunk mellett ezt a tevékenységet is el tudjuk látni azonos projekten, mert mindkettő esetben a Megrendelő érdekeit képviseljük.
A műszaki ellenőr az építtető megbízottja, aki annak képviseletében a kivitelezési-szerelési munka nyomon követésével, ellenőrzésével támogatja a beruházás megrendelő igényeinek megfelelő szakszerű és gazdaságos megvalósulását.
Az építtető és a műszaki ellenőr közti megállapodást írásban, megbízási szerződés formájában rögzítjük.
Az építési műszaki ellenőr feladatköréből adódik, hogy az általa ellenőrzött építési-szerelési munkánál építésügyi műszaki szakértői, kivitelezési, anyagbeszállítói és felelős műszaki vezetői tevékenységet nem végezhet. Ugyanez vonatkozik hozzátartozóira, valamint olyan cégekre, szervezetekre, melyekkel kapcsolatban áll.

Felelős műszaki vezetés

Az építési szektorban kialakult viszonyok miatt csak kivételes esetben vállaljuk el egy adott épület felelős műszaki vezetését. Ma már sok szakma esetében a dolgozói létszám felhígult, az emberek felett kell állni folyamatosan, ha valóban a nevünket akarjuk adni egy épület kivitelezéséhez. Magas szintű precizitásunk ezt a követelményt csak napi jelenléttel tudjuk biztosítani, melynek a díja sok esetben meghaladja az erre szánt összeget, ám ha valaki ezt rászánja, akkor biztos lehet benne, hogy mi általunk vezetett építkezésért a Megrendelő a valós értéket kapja meg, melyet évtizedekig tud majd jól használni.