RÓLUNK

Tervezési hitvallásom

Tervem során minden épület az első vonaltól egyedi, az építtető igényének való megfelelés az elsődleges szempont.

Nálam egy tervezési feladat nem munka, hanem élmény, akinek készül nem Megrendelő, hanem a későbbi lakó, akinek a tervem megvalósulása lesz az otthona éveken át.

Munkáim nagy része felújítások, átalakítások tervezése, ami legnagyobb gyakorlatot adja az anyagok egyedi felhasználásában és a terek maximális kihasználásban. Ezek adják a legnagyobb tervezési kihívásokat és legjobb, legegyedibb megoldásokat.

Új épületeim a Megrendelő igényeket tükrözik, sok esetben korlátokat feszegetik, mert az építtető érdekének képviselete nekem fontosabb, mint a tervtanácsi és a hatósági merev álláspontok előtti meghajlás.

Energia tudatos tervezést és az épület alacsony üzemelési költségen tartását a mai kor követelményei közül elengedhetetlenül fontosnak tartom, ennek része a gépészeti és elektromos rendszerek működésének az építész vázlatokkal együtt történő fejlődése.

Téroptimalizált és használatközpontú tervezési szemléletem eredménye az ugyanakkora területen sokkal több funkció igényes és zsúfoltság mentes kialakítása.

Gondolja át mi az olcsóbb egy családi ház esetében: 10-15 m2 feleslegesen megépített alapterület vagy az igényes tervezés díja. A tervezés során nincs maximalizálva a változatok száma, amíg az épületet lehet az igényekhez tovább formálni, addig folyamatosan papírra kerülnek.

A tervezés esetemben kézi vázlatokkal zajlik, sok esetben az Építtető szeme láttára és a beszélgetések hatására. Legrégebbi ismételt megkeresésem egy 13 évvel korábbi tervezés sután volt, még ennyi idő után is úgy gondolta az épületem tulajdonosa, megkeres, hogy az új házát is én tervezzem meg.

Képzettségem szerint nem csak építészi, hanem kivitelezési és szakközgazdászi diplomával is rendelkezem, ezért a megvalósítandó épület költséghatékony tervezése nálam együtt valósul meg. A megépítendő épület sok különböző szempont vizsgálata alapján kerül megalkotásra.

A racionális energetika és műszaki alapok mellett az épületeim magukon viselik a vitorlázási kedvtellésemből származó szabadság érzetét és egy pohár vörösbor nyomait.